Oslobilder
Gressholmen
Indre Oslofjord
Oppdatert: 07.08.2018
Bleikøya, Gressholmen og Heggholmen sett fra turistbåten «Helena»
på sightseeing i indre Oslofjord torsdag 20. juli 2017

Var på en fin sightseeing i indre Oslofjord torsdag 20. juli 2017. Her ser vi utsikten vi hadde fra turistbåten «Helena» til Bleikøya, Gressholmen og Heggholmen. Har aldri vært i land på disse tre øyene, så det er det nok på tide å få gjort noe med! Er jo egentlig enkelt med øyhopping ved å ta Oslofergenes ruter B1 eller B3 fra Aker brygge. Skulle absolutt vært på Gressholmen og Gressholmen kro, som det er så mange som skryter av.

«Gressholmen henger sammen med Rambergøya og Heggholmen, og dekker ca. 149 da. Store deler av området er et naturreservat, men det finnes også båthavn og enkelte hus og hytter på øya. Gress-holmen var tidligere kjent for sine mange villkaniner, men disse ble utryddet i påsken 2007 fordi deres beitesett medførte erosjon og bortbeiting av den vernede floraen.» Les mer på Wikipedia.

... Heggholmen og Heggholmen fyr

Det eldste fyret i indre Oslofjord er Heggholmen fyr. Både fyret og de øvrige rester av industrianlegg er fredet som kulturminner.

«Heggholmen var tidligere en separat øy i indre Oslofjord, men har de siste decennier vært forbundet med Gressholmen og Rambergøya med steinfylling. Det har gjennom tidene vært drevet forskjellig industrivirksomhet på Heggholmen. Her har vært både dampdrevet linoljepresse og såpeproduksjon. Rester av industrianlegget finnes ennå, det samme gjør arbeiderboligen og skolestua. Det er også noen private hytter på øya.» Les mer på Wikipedia

Oversikt over bilder på Google Foto
BILDER:

 

Oslobilder

................................................................................................................

<<< Startsiden | Diverse | Sanger, dikt og forbanna løgn | «Tegninger» | YouTube >>>

<< Hummer og kanari | Manipulerte bilder | Oslobilder | Oversikt Google Foto >>
....................................................................................

Oslobilder